Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Agresivní a omezená menšina

Agresivní a omezená menšina .... Tak nám padla další bariéra. Tedy minimálně ta pomyslná, mediální i lidská. 

   Média, která se prozatím jen tak zlehka pohybovala na hraně nezbytně nutných informací a honby za co největší čteností, se konečně rozhodla a bouchla do stolu. Již nebudeme nečinně přihlížet a čekat na to, až se na základě našich často tendenčních článků lidé v diskusi rozohní a následně nám svým handrkováním naklikají patřičný počet shlédnutí. Je třeba jednat a možná i trochu povolit uzdu naší jindy tak úzkoprsé cenzuře slušné debaty. 

   Ty tam jsou zřejmě časy, kdy jsem dostal několikadenní ban za to, že jsem profláknutého mnohaletého informátora StB, žijícího momentálně na severu Kanady, označil jako komunistického přisluhovače. Mimochodem, prý jsem tím porušil zásady slušného chováni. Možná si ale toto uvolnění cenzury špatně vysvětluji. Kdo ví. 
   Co je špatného na tom, že necháme vyjádřit vůli diskutující většiny, byť za cenu vulgarizace a občasných fašistických úletů? Zaručeně nic! Je to svým způsobem vlastně náramně demokratické a navíc jsme si tuto skupinu čtenářů sami vychovali a tím pádem máme naprosto přesnou představu, jak to celé bude probíhat, takže cajk.

   Takhle nějak museli přemýšlet moderátoři diskuse u článku "Antirouškař, který vyvolal konflikt s policií, má covid. Napojili ho na kyslík". 
   Tento příspěvek, nepochybně talentované mladé autorky, dosáhl v této pohnuté době, dle očekávání, obrovské popularity a spolu s článkem "Cpete se chemií a vakcíny se bojíte? Frustrace lékařů explodovala na sítích" zaručil mnoha čtenářům a především diskutujícím hodiny a hodiny zábavy a možnost přetavit svou frustraci z témat kolem Covidu19 do nekonečných řad vskutku zajímavých reakcí. Smlsl by si dozajisté nejeden psycholog i psychiatr.

   Pro ty, kteří ještě neodešli či nepíší nenávistný komentář, jaký jsem idiot a dočetli až sem, doplním rovnou - ano, nejsem prozatím očkován a řídím se tak doporučením svého lékaře. Sice to s tímhle blogem nijak nesouvisí, ale pro některé případné čtenáře, kteří se dosud nezbavili potřeby druhé kádrovat především v této oblasti, jsem to chtěl udělat jednodušší a tento fakt zmínit, aniž bych měl samozřejmě potřebu to komukoliv jakkoliv blíže vysvětlovat.

   Hyenismus a demagogie, která se rozpoutala pod zmiňovanými články mě jednoduše přiměla k dnešní reakci, a to i přesto, že ji zřejmě bude číst stejná skupina lidí, kteří podlehli ve valné většině pocitu, že nadávka je dnes ten nejlepší a vlastně jediný argument a respekt je cosi, co má místo leda tak ve filmu pro pamětníky. 
   Nemám v úmyslu zde rozebírat ani účinnost vakcín, pádnost důvodů pro či proti očkování, ani polemizovat o rouškách či respirátorech. Každý, kdo opravdu chce, najde poměrně snadno tuny materiálů na toto téma a má možnost je následně konfrontovat a porovnat s mediálními sděleními, tvrzeními politiků nebo svých přátel i nepřátel a na základě toho se pak rozhodnout, jak se v tomto zachovají. I vzhledem k tomu, že žiji střídavě na území ČR a Kanady, využívám všechny dostupné zdroje a doposud jsem v oficiálních zdrojích narazil jen na několik zpětných úprav studií, které provedlo například americké CDC. Tyto zpětné zásahy nepůsobily sice úplně věrohodně a docházelo k nim bohužel na základě politických intervencí, přesto ale i tuto organizaci doporučuji jako zdroj pro případné informace chtivé čtenáře, kteří baží po ověřování médii a politiky uváděných dat. Upozorňuji ovšem, že interpretace všech nalezených informací není vždy tak snadná, jak by si člověk mohl myslet a je tedy dobré korigovat své případné závěry s lidmi v oboru výrazně zdatnějšími. Já tak alespoň činím a shledávám to velice užitečným.

   Ale zpět k článku o antirouškaři ze Slovenska, kterého prý napojili na kyslík a k reakcím čtenářů pod ním, ze kterých si lze poměrně snadno udělat obrázek nejen o úrovni přispěvatelů, validitě jejich argumentů, lidské empatii, logice, povědomí o platných zákonech, slušnosti či naopak aroganci, ale i o výsledcích mediální a politické činnosti v oblasti informovanosti v souvislosti s Covidem19 a probíhající vakcinací obecně.  

   Nadpis jsem si vypůjčil od pana Františka Novotného, který v diskusi uvedl: "Odmítači a potížisti jsou typickými přenašeči a ještě zabírají v nemocnicích lůžka. Agresivní a omezená menšina šikanuje většinu"... Podobné příspěvky měli obrovský ohlas a strhávali další nadšené odborníky z řad novodobých lidových milicí, kteří argumentovali podobně věcně a na základě jimi ověřených dat. Pro zajímavost je určitě dobré některé takové zmínit.

   Tak, pan Václav Vávra například píše:  "To nema chybu ;-D. Snad jeste namisto na kyslik, napojit ho spis na dusik?" ... Štěpán Tóth, Vladimír Plucha a mnoho dalších píše:  "Odpojit", pan Květoslav Kadlec dodává:  "Odpojit, ať nezabírá místo"... šetřivý Petr Čihák lituje:  "Škoda že je ta nešťastná Hypokratova přísaha, nechal bych ho lapat po dechu a neplýtval kyslíkem!" .. Radim Burian je přesvědčen, že:  "Rouškaři nikomu nekomplikují život, jako tento šašek. Pohodil bych ho někam na zem" .. Jak milé.
   Pan Jiří Červený má také jasno:  "Na příjmu měli toho dementa přetáhnout páskem a poslat vyležet rýmičku domů" ... jasno má i Jakub Petrov -  "A co, tak to dostal, klidně ať zařve, ale proč o tom píšete tvl".

   O pro mnohé vtipnou vložku se postaral Martin Fabiánek -  "Bych neplýtval kyslíkem, dal bych mu helium. Pokud by se probral srandovně by zněl" ... i Radomír Krupička se evidentně baví:  "No vida, tak to jeho saskovani v supermarketu prece jen muzeme prohlasit za veselou historku ze stastnym koncem". 

   Martin Stach ví zřejmě o pohnutkách slovenského mladíka více než my:  "Přál smrt, a teď se mu to vrátilo. Kde je problém?" ...  Radek Barchanski:  "Ne že bych mu to přál,ale přeji mu to" ... Jan Řezníček:  "Kloubok dolů před personálem nemocnic. Já tohle vědět, asi bych ho odpojil od kyslíku" ... stejně tak Mirek Kučera:  "U takového je škoda ho vůbec napojovat na kyslík" ... Marie Holubova:  "Vím, že se tu ozve spousta hlášek, jak jsem necitelná, jestli jsem normální, jak je zakonem dáno, že se lékaři musí postarat atd, ale měli ho nechat doma, ať si vezme paralen a vyleží to. Ventilaci si zaslouží někdo jiný, tento "člověk" určitě ne" .... prostě samý lidumil.

   Našla se i řada soudců z lidu. Například Lucie Nachtigalová: "Jestli se z toho dostane - zavřít. Předpokládám, že zabil ještě nekoho ze svých blízkých a nakazil ty policisty" ... Stanislava Plačková:  "Potenciální vrahové by se neměli vyjadřovat" ... Hana Márová:  "..sundejte ho z toho kyslíku a přineste mu balíček kapesníčků!" ... Mirek Bednář:  "Policie už nenosí obušky? Právě takoví jsou ti praví adepti na gumoléčbu.. Možná, že kdyby byla aplikována včas, nebylo by nyní kyslíku zapotřebí" ... Iva Dolanská:  "Proste jeden z tech d.e.b.i.l.u co si ani lekarskou pomoc nezaslouzi" .. stejná autorka se pustila dokonce až k odhalování svých fantazíí: "Vas nevzrusuje kdyz takove individuum zabira drahe nemocnicni luzko? Mne ano".... Inu, proti gustu..

   Jednou z perel dne byla  pro mne paní Marie Holubová -  "Sami na sebe mysli odpůrci a popirači. Ani o tom nevi, ale maji na svědomí hodně mrtvich. Pokud se prokaze, že odmitac někoho nakazil a ten dotyčný zemřel, mělo by to být bráno jako zabití z nedbalosti, ci umyslna vražda" ... třeba to někdo uvítá jako námět na román. 
   Jaroslava Chlapková hrdinně odhalila svou nadřazenost a odpor k venkovu:  "Vždyť se tady chytří lidi handrkuji s kdejakou venkovskou celadkou, která nemá kouska pokory aby mlcela, když mlčet má, protože věci nerozumí".... Děkujeme Jarko a posíláme klíčenku. 

   Mezi nesporné odborníky se i přes rozpor a zmatek v závěrech svých studií zařadili i Michal Rejzek -  "Je jich na jip zhruba 10x vic nez ockovanych" spolu s Davidem Petrem -  "Obtěžuje sestry a lékaře, kteří už toho mají plné zuby. Stojí ná všechny desetitisíce denně (je-li na JIP, tak statisíce) a přitom by očkování snížil pravděpodobnost tam skončit až 14x".

   Nechyběli ovšem ani lidoví právníci a senzibilové jako například Jan Svagr -  "policista se snazil vykazat zmetka ktery neuposlechl ZAKAZU VSTUPU BEZ ROUSKY od majitele objektu (vyveseneho na vstupnich dverich). Kdyby vam nekdo delal bordel ve vasem objektu, tak si take zavolate policii, aby zmetka vykazala. V cem vidite problem? Lidsky zmetek ani neumi cist, ale chce se to hadat o svych pravech :)" ... V těsném závěsu byla armáda účetních, jako například Michal Adamec -  "Já bych mu poslal takovou fakturu, že by si z toho tejden nesedl..." či Milivoj Mika -  "Minimálně by si léčbu měl hradit sám".... Účetních bylo mimochodem velmi mnoho. Poradců, že se na něj měli vykašlat bylo také nepočítaně. Za všechny snad uvedu alespoň Jana Rakušana či Šárku Staňkovou, aby neřekli, že jsem škrt. 
   
   Vybral jsem jen malý vzorek z diskuse, která se nesla víceméně celá v tomto duchu rozjásané Hitlerjugend. Jen snad doplním, že častým tématem byla také prý neustálá agresivita a arogance odpíračů vakcín. Inu, ať si to každý přebere po svém a udělá si vlastní obrázek. 
   Každopádně já osobně jsem znechucen tím, kam až jsou lidé schopni zajít. Velká část z přispěvatelů byla samosebou posílena i hulvátským poselstvím pana doktora z druhého zmiňovaného článku, což ale autory výroků přes čáru příliš neomlouvá. Je věcí pana doktora, že zvolil tuto cestu, aby světu sdělil, že svými pacienty pohrdá a mají se buď léčit sami nebo odejít jinam. Stejně tak je na svědomí autorů článků a moderátorů diskusí, aby se s výsledkem své práce nějak vyrovnali. Zatím to ale vypadá, že jsou spokojeni. Dokonce vypadají spokojeněji než kdykoliv předtím. 

   Závěrem bych rád poděkoval všem lidem, kteří si i přes mediální masáž, kterou oba články jsou součástí, zachovali nadhled a respekt k ostatním, ať už jejich postoj, nejen ke Covidu a vakcinaci, je jakýkoliv. Mám tu smůlu, že v mém okolí je hned několik lidí zasažených negativně očkováním, ve dvou případech Pfizer, v jednom Moderna. Když jsem občas svědkem reakcí toho rozdivočelého stáda hloupých opakovačů nadpisů vůči těmto naivním obětem, je mi jich vážně líto a jímá mě vztek. Vztek na probíhající propagandu, měnící se podle potřeby ze dne na den i vztek na vyhecované a vystrašené zastánce té jediné momentální mediální pravdy. Vztek na nekonající politiky, vztek na jejich veletoče plné lží a manipulací, vztek na snahu zdiskreditovat a zesměšnit jakékoliv oponenty podsouváním polopravd i naprosto vykonstruovaných tvrzení, vztek na lidi v diskusích, kteří se neustále pídí po odkazech na každou maličkost jen proto, aby bez jejich přečtení vše prohlásili za lež a nesmysl ... 

   Prostě mám vztek a vím, že ho máte taky .. třeba i teď na mě, což je v pořádku. Stále by ale měl převažovat ten nejzákladnější respekt nad naprosto slepou a tupou nenávistí, k čemuž nás nejen média účelově směrují.

   Díky za přečtení a třeba i pochopení.

 

Autor: Jirka Vanourek | sobota 20.11.2021 1:12 | karma článku: 35,17 | přečteno: 2737x
  • Další články autora

Jirka Vanourek

Smysl či nesmysl Konvoje svobody

Freedom Convoy 2022 aneb Konvoj svobody. Záležitost, která nemá obdoby, a to nejen v Kanadě, kde se její název v posledních dnech skloňuje mezi lidmi všeho věku snad na každém kroku.

2.2.2022 v 1:52 | Karma: 31,79 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Osobní

Jirka Vanourek

Mediální chaos

To jsem se ale dnes nasmála, povídá jedna pani druhé a ukazuje jí fotografii Daniela Landy spolu s popiskem, že je mu líto, že se naočkoval teprve až teď, na displeji svého mobilního telefonu.

17.12.2021 v 8:37 | Karma: 18,67 | Přečteno: 598x | Diskuse| Ostatní

Jirka Vanourek

Dal bych si kafe ...

... hrnek dobrýho kafe. Copak o to, kávovar mám celkem solidní, ba i nějaká ta chutná zrnka k namletí. Tak čím to k čertu je, že poslední dobou mám pocit, že to nějak není ono?

26.9.2019 v 6:30 | Karma: 18,67 | Přečteno: 624x | Diskuse| Osobní

Jirka Vanourek

Jak se vám tu žije, takhle bez nožů ?

Tak jsem dnes s hrůzou zjistil, že například v Kanadě už nemůžete mít na veřejnosti zřejmě ani obyčejný nůž...

1.7.2016 v 12:45 | Karma: 32,83 | Přečteno: 1482x | Diskuse| Společnost

Jirka Vanourek

Máte rádi pohádky?

Kdo z nás by alespoň v dětském věku pohádky neměl rád. Dokonce bych si troufl tvrdit, že v naší společnosti je má v oblibě naprostá většina lidí od těch úplně nejmenších až po ty nejstarší. Ani já nejsem výjimkou. Jen mě tak dnes napadlo, jestli to je vlastně vůbec dobře.

3.2.2015 v 6:28 | Karma: 7,33 | Přečteno: 410x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Fotograf, muzikant, příležitostný divadelník, původem z Plzně, žijící převážnou většinu času v kanadském Vancouveru a okolí.

Seznam rubrik